Een complete gids voor het hosten van een babyshower met een beperkt budget

Een complete gids voor het hosten van een babyshower met een beperkt budget


Een babyshower plannen, zelfs met een beperkt budget, is een spannende en leuke tijd! Er is gewoon iets heel speciaals aan het vieren van de komst van een nieuw klein leven in de wereld. Het kan echter ook uw portemonnee belasten als u niet zorgvuldig plant. Gelukkig is het helemaal mogelijk om een ​​geweldige babyshower te geven zonder de bank te verslaan, en het komt allemaal neer op vier dingen: verwachtingen stellen, digitaal gaan, focussen op de benodigdheden en persoonlijk worden.

Ik weet dat we allemaal de extravagante babyshowerfoto's van beroemdheden op onze Instagram-feeds zien, dus ik zal benadrukken hoe belangrijk het is om geen vergelijkingen te maken. Deze dag gaat eigenlijk alleen maar om het verwennen en vieren van de aanstaande moeder. Je kunt dat doen zonder overboord te gaan of een belachelijk bedrag uit te geven, dat beloof ik!

Stel verwachtingen bij het plannen van een babyshower met een beperkt budget

Misschien is het belangrijkste als je vrijwillig een babyshower organiseert – of je wordt gevraagd – duidelijk te zijn over de verwachtingen. Als er beperkte middelen beschikbaar zijn om deze douche te laten gebeuren, wees hier dan van tevoren over met de aanstaande moeder. Dit kan net zo eenvoudig zijn als de beslissing om bijvoorbeeld niet meer dan 30 gasten te huisvesten. Misschien bespaar je geld door een zelfgemaakte cake te maken of door te gaan met decor.

Hoe moeilijk het gesprek ook is, praat er gewoon over! Je zult waarschijnlijk merken dat er maar een paar dingen zijn waar de moeder echt om geeft en je kunt je daarop concentreren en bezuinigen op andere beslissingen.

Het belangrijkste is dat als je denkt dat je de visie van de toekomstige moeder voor haar speciale dag niet kunt vervullen met het beschikbare budget, laat haar dan voorzichtig weten dat ze misschien iemand anders moet vragen. Het feit dat u de planning doet, betekent niet dat alle kosten voor uw rekening moeten komen. Neem contact op met andere familieleden en goede vrienden om mee te doen.

Als u dit niet doet, kan dit leiden tot een teleurgestelde – en hormonale – eregast en een uitgeputte bankrekening voor u. Open communicatie vooraf is de beste manier om beide te vermijden!

Ga digitaal voor uw on-a-budget babyshower

De klassieke, bedrukte baby showeruitnodigingen zijn schattig, maar ze zijn absoluut niet kosteneffectief. Stationair, drukwerk en verzending lopen snel op. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk! De meeste mensen denken er niet lang over na om een ​​digitale uitnodiging via Evite of Paperless Post te krijgen.

Zelfs eenvoudige Facebook-uitnodigingen maken de klus geklaard en ze zijn snel, gemakkelijk en gratis.

Focus op benodigdheden

mama vrienden

Extravagante babyborrels bevatten allerlei unieke en dure details, maar die dingen maken de douche niet per se onvergetelijker voor de aanstaande mama. Concentreer u op de benodigdheden van locatie, eten, decoraties en gunsten. Voer ze vervolgens uit op goedkope manieren zonder er zo uit te zien. Hier volgen enkele tips:

Evenementenlocatie

Bij het hosten van een babyshower met een beperkt budget, is de locatie één ding waar u zich niet al te veel zorgen over hoeft te maken. Er zijn tientallen opties voor gratis locaties! Dit is een noodzaak waar u helemaal niet voor hoeft te betalen als u creatief denkt en andere douchegasten als middelen gebruikt. Als je de douche niet thuis kunt gooien, vraag dan familie en vrienden of je hun opgravingen kunt gebruiken.

Andere mogelijkheden voor vrije ruimte zijn clubhuizen bij appartementencomplexen als je iemand kent die daar woont, kerkzalen die gratis zijn voor gemeenteleden of restaurants die vrije ruimte bieden als je gebruik maakt van hun catering. Als u bereid bent een kleine vergoeding voor ruimte te betalen, vindt u ook geweldige opties bij openbare bibliotheken en gemeenschapscentra. Als het mooi weer is, kun je kijken naar het reserveren van een plek in een park.

Elk van deze kosteneffectieve opties kan zorgen voor een fantastische vakantie, zolang ze voldoende ruimte hebben zodat gasten zich op hun gemak voelen.

Voedsel

baby shower eten

Zoals bij de meeste feesten, kan eten de ervaring van een gast maken of breken tijdens een babyshower. Toch betekent dit niet dat je veel geld moet uitgeven aan de chicste cateraar in de stad. Wees in plaats daarvan creatief met uw menu! Als je een paar andere gasten kunt overhalen om je te helpen, is het volkomen mogelijk om ingrediënten in bulk te kopen en het eten zelf te bereiden.

Babyborrels bevatten meestal niets zwaars. Dus een gezonde spreiding van items zoals vingersandwiches, salades en lichte snacks is misschien alles wat je nodig hebt. Bovendien kunnen al deze begrazingsartikelen goedkoop worden gekocht.

Vul dit kosteneffectieve menu aan met een cake, cupcakes of koekjes die zijn gepersonaliseerd voor de aanstaande baby en mama. Bekijk hier onze favoriete taartideeën, inclusief enkele hilarische opties!

Een andere kosteneffectieve manier om over eten na te denken, is om het ook als decor te gebruiken. Je gepersonaliseerde taart of snoepjes zien er schattig uit op de tafels, maar er is ook een manier om snacken schattig te maken; vleeswaren borden! Ze zijn op dit moment super populair en een leuke manier om wat blauwe of roze accenten te leggen.

Leg gewoon wat slagerpapier over een tafel en vul de ruimte met groenten, kaas, vlees, snoep, fruit, crackers en sauzen. Hieronder is een prachtig voorbeeld van onze Rookie Mom Squad-moeder, Chrissy Powers!

Decoraties

Over decor gesproken, minder is meer als je een babyshower met een beperkt budget plant. Een paar trossen goed geplaatste ballonnen kunnen een lange weg gaan, en centerpieces gemaakt van planten die je zelf pot en inpakt, zijn zowel prachtig als goedkoop. Bel de lokale boerenmarkt en vraag of er kortingen zijn voor het in bulk kopen. Als levende planten niet werken op basis van de tijd van het jaar of de decoratievoorkeuren van de moeder, zijn ambachtelijke papieren bloemen in eenvoudige vazen ​​ook prachtig.

Houd er rekening mee dat als het op ballonnen aankomt, hoe meer u het zelf doet, hoe goedkoper het zal zijn! Hier is een verbazingwekkend tutorial over glitter ballonnen en hier is er een op ballonslinger (geen helium vereist!).

babydouche met een beperkt budget

Als u een activiteit plant, zoals het laten versieren van onesies voor baby's door gasten, kunt u ook overwegen om de materialen in manden in het midden van elke tafel te rangschikken, zodat ze ook als middelpunt kunnen worden gebruikt. Ik heb onlangs hoofdbanden gemaakt bij een babyshower voor een lief meisje. Het was een superleuke babydouche-activiteit en de materialen waren budgetvriendelijk!

Houd er rekening mee dat de meeste gasten ook cadeautjes meenemen in mooi inpakpapier. Hun kleurrijke papier en linten zullen ook bijdragen aan het decor in de zaal. Zet gewoon een leuke tafel neer waar iedereen zijn cadeautjes op kan zetten en je bent klaar!

babydouche met een beperkt budget

Feestartikelen

De meeste babyborrels hebben een klein afscheidscadeau voor elke gast en hoewel ze niet strikt noodzakelijk zijn, zullen de meeste gasten ze verwachten. Er zijn honderden doe-het-zelfideeën op Pinterest, maar de meeste budgetvriendelijke gunsten zijn meestal de eetbare variant.

feestartikelen

Ik heb onlangs een douche georganiseerd waar we vetplanten gebruikten om onze tafels te versieren en we lieten ze als feestje mee naar huis nemen!

Cellofaanzakjes met blauwe, roze of sekseneutrale Jordan-amandelen zijn gemakkelijk te monteren, net als theezakjes, Hershey-kusjes of popcorn ('Ready to Pop'-thema, iemand?). Probeer voor niet-eetbare ideeën manieren te bedenken om uw decor te verdubbelen als feestartikelen!

Pas de babydouche aan de aanstaande ouders aan

Wanneer u alle bovenstaande details plant, is het belangrijk om u te concentreren op wat het belangrijkste is: de aanstaande ouders een gelukkig en ondersteund gevoel geven op hun speciale dag. Gebruik dus hun favoriete dingen als inspiratie om een ​​onvergetelijke ervaring te creëren.

Hier zijn enkele doordachte babydouche-thema's!

  • Als ze buiten zijn, kan uw locatie een lokaal park zijn en kan uw inrichting de natuurlijke elementen om u heen bevatten.
  • Als de aanstaande moeder van muziek houdt, voeg dan speciale details toe, zoals papieren bloemstukken gemaakt van oude bladmuziek.
  • Misschien zou de sfeer minder formeel moeten zijn, dus kies je voor een donuttoren in plaats van een traditionele cake.

Aan het eind van de dag moet de douche de persoonlijkheid van de aanstaande familie weerspiegelen. Vergeet niet om met hen in gedachten te plannen!

Een babyshower met een beperkt budget gooien, betekent niet dat het een slecht feest is. Sommige van de meest speciale en betekenisvolle douches zijn zelfs die die minder gaan over feestelijke franjes en meer over zinvolle connecties en steun voor de aanstaande ouders. Met een beetje doordachte planning, DIY-creativiteit en de bereidheid om vooraf verwachtingen te stellen, kun je een onvergetelijke babydouche plannen zonder je financiële gezondheid op te offeren.

Dit vind je misschien ook leuk:

15 Super leuke babyshower-spellen waar je gast dol op zal zijn!

Te doen of niet te doen – Gender Reveal Gifts

Beste cadeaus voor zwangere vrouwen (11 manieren om haar te verwennen!)

Source link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *