3 TIPS OM MET KINDEREN OVER COVID-19 TE SPREKEN

3 TIPS OM MET KINDEREN OVER COVID-19 TE SPREKEN


Navigeren door het onbekende gebied van de COVID-19-pandemie is eng voor ons allemaal – zowel ouders als kinderen. Deze nieuwe manier van leven (isolatie, sociale afstand, quarantaine) in combinatie met een overweldigend spervuur ​​aan informatie van onze tv-toestellen en feeds voor sociale media kan het erg moeilijk voor ons maken om onze innerlijke opvoedingsgoeroe te kanaliseren en ervoor te zorgen dat de mensen van wie we het meest houden door deze pandemie heen met minimale bijkomende schade … moeilijk – maar niet onmogelijk. We zijn het onze kinderen in ieder geval verschuldigd proberenen proberen betekent dat we ons best doen om te communiceren wat er momenteel in de wereld gebeurt op een manier die zelfs kan soort van beginnen hun hoofd rond te wikkelen.

Hier zijn enkele tips om met je kleine kleintjes, pre-tieners en tieners te praten over COVID-19.

Tip 1: Houd het positief

Beperk het negatieve, dit is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden. De hele dag door het nieuws halen, constant praten over het virus en het dodental kan een blijvende negatieve impact hebben op onze kinderen. Concentreer u in plaats daarvan op de positieve punten, uw veiligheid thuis, uw gezondheid en alles wat u kunt doen om uzelf te beschermen tegen ziek worden. Als je een ouder bent die nog moet werken, verzeker je kinderen dan dat je dit serieus neemt en er alles aan doet om gezond te blijven.

Help kinderen gerust te stellen door dingen te zeggen als:

"We kunnen veilig blijven door vaak onze handen te wassen en niet in de buurt te komen van mensen die niet in onze familie zijn" of "We werken allemaal als een gemeenschap om de verspreiding te helpen stoppen."

Voor oudere kinderen kun je uitleggen hoe "er verschillende bestuursniveaus zijn en ze dragen allemaal hun steentje bij om de verspreiding te stoppen en mensen veilig en gezond te houden". Bespreek met uw kind wat de overheid doet op nationaal, provinciaal en stadsniveau.

'Ik zie je bezorgdheid; hoeveel geluk hebben we elkaar nu? '

De sleutel is om je zoveel mogelijk op het positieve te concentreren.

Tip 2: Blijf bij de waarheid (ish)

Het is belangrijk om eerlijk te zijn met je kinderen als ze vragen hebben over Covid-19; het is ook van het grootste belang dat u beheert hoeveel u deelt volgens uw kind. Niet alle kinderen hebben volledige bekendmaking van de feiten nodig. Wees je bewust van hoe je kinderen zich op dit moment voelen. Niemand kent uw kinderen beter dan u, dus als u een gevoelig kind heeft of als uw kind angst en schroom toont, pas dan uw gesprekken met hen aan om comfort, veiligheid en empathie te weerspiegelen. Je hoeft het niet eens te zijn met hun angsten of ze zelfs te rationaliseren. Je luistert, leeft mee, stelt gerust en stuurt door.

Tip 3: Doe alsof je je rotzooi niet verliest – zelfs als je dat stiekem wel bent (wat een perfect geldige reactie is op onze huidige realiteit, tussen haakjes)

In tijden als deze is het begrijpelijk dat je je minder zen voelt dan zen, maar als je kinderen in de buurt zijn: nep totdat je het haalt. Het gedrag van uw kinderen modelleren is de beste manier om hen te helpen leren navigeren door hun gevoelens. Laat uw kinderen zien dat u kalm bent wanneer u naar het nieuws kijkt. Houd rekening met je lichaamstaal en wat je hardop tegen anderen zegt. Dit kan betekenen dat u dat gesprek over uw gedachten en angsten moet bewaren voor wanneer uw kind niet meer in het gehoor is geschoten. Kinderen (inclusief tieners) zijn gerustgesteld als ouders laten zien dat ze, hoewel ze zich misschien zorgen maken, nog steeds kalm en niet overdreven reactief zijn.

*

Pandemie of geen pandemie, probeer jezelf eraan te herinneren dat het bestaan ​​van een kind inherent chaotisch is en het is onze taak als ouders om een ​​bron van rust te zijn. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan (zelfs onder normale omstandigheden), dus wees niet te streng voor jezelf als je het gevoel hebt dat je het allemaal verknalt (je doet het waarschijnlijk veel beter dan je denkt!). Onthoud dat we allemaal samen dit onbekende gebied verkennen en dat we onder deze bizarre omstandigheden alleen maar ons best kunnen doen.

*

Dit bericht is geschreven door Rommy Misura – een bewuste ouderschapscoach uit Toronto, Canada. Ze is een moeder van drie kinderen met een carrièreachtergrond op de middelbare school en een passie voor het helpen van ouders om diepere banden met hun kinderen aan te gaan. U kunt rechtstreeks contact met haar opnemen door een e-mail te sturen naar coachrommy@gmail.com of door haar * gloednieuwe * Instagram-account @coachrommy te volgen.

*

THE REBEL MAMA'S HANDBOOK FOR (COOL) MOMS
HITS SCHAPT DIT APRIL!
Reserveer de jouwe

*

Als je het leuk vindt wat we doen, volg ons dan op:
INSTAGRAM, TWITTER, en FACEBOOK

Source link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *