SCBWI Minnesota Racistische illustratie en gaslichtreactie

SCBWI Minnesota Racistische illustratie en gaslichtreactie


Ik voorspel dat we ervan worden beschuldigd een menigte te zijn, van cultuur te hebben geannuleerd, dat ze alle uitdrukkingen zullen gebruiken die blanken gebruiken om zichzelf te beschermen en te inenten en af ​​te weren van het racisme dat deze situatie oorspronkelijk heeft veroorzaakt.

Ik zit in het noordoosten SCBWI Diversity and Inclusion Committee, dus dit kwam dicht bij mij in de buurt. De SCBWI Minnesota-vestiging heeft blijkbaar een illustratie gekozen voor hun Facebook-banner. De afbeelding toont een Aziatisch meisje met spleten voor ogen.

Wanneer Sarah Park Dahlen, een Aziatisch-Amerikaanse KidLit-expert, riep ze uit voor dit racistische beeld, het antwoord was dat de illustrator de illustratie zou bewerken zodat het kind zou 'slapen'. Onnodig te zeggen dat dit geen acceptabele oplossing was. De reactie van MN SCBWI ging van slecht naar erger. Nu heeft de hele MN SCBWI ontslag genomen.

Vanuit het hoofdkantoor van SCBWI:

SCBWI heeft het ontslag van het regionale team (regionaal adviseur, co-regionale adviseurs en illustrator-coördinator) van zijn Minnesota-hoofdstuk aanvaard, met onmiddellijke ingang. SCBWI bedankt het team en waardeert echt de tijd, energie en het harde werk dat ze hebben geleverd als officiële vrijwilligers. Vrijwilligerswerk voor SCBWI is belangrijk en uitdagend werk. We hopen dat SCBWI-leden, met name die in Minnesota, ons zullen vergezellen bij het reorganiseren van het regionale team op een manier die alle leden het beste dient.

De illustratie is sindsdien zodanig aangepast dat de ogen nu ovaal zijn.

SCBWI Minnesota Racistische Facebook-banner

Volgens een tweet van Cheryl Blackford van @Blackford Books, “De nationale organisatie heeft ons nu verteld "we vinden dat een verdere dialoog op Facebook rond de illustratie van de wedstrijd niet langer productief is" Echt waar? "

Dat baart me echt zorgen, vooral als iemand die nogal wat tijd heeft besteed aan vrijwilligerswerk in een regionale SCBWI Diversity and Inclusion Committee.

Welke tweets of berichten mis ik? Stuur me een link en ik zal updaten.

Dit zijn de tweets:

Dus … ben je klaar voor een discussie? Vorige week hoorde ik dat het MN SCBWI-lidmaatschap op deze afbeelding stemde voor hun nieuwe banner. Zie mijn commentaar hieronder. Don @ me met "Ik vind het niet aanstootgevend" of "Ik zie het niet als racistisch." Ik ben hier niet voor je gaslicht.

SCBWI Minnesota racistische illustratie

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

Andere vrienden reageerden onmiddellijk en voegden hun bezorgdheid over de afbeelding toe (bedankt!). MN SCBWI leiderschap kwam in contact met een van mijn uitgesproken en geweldige bondgenootvrienden,

Dus stuurde leiderschap me een e-mail met de opmerking dat de illustrator het beeld zou veranderen en dat het kind 'slaapt'. Echt waar? Ik bedoel, het is niet alsof ik mijn hele carrière aan het studeren ben geweest #Aziatische Amerikaan #ChildLit en onderzoeken / presenteren, weet je, Aziatische stereotypen.

En wilde ik samenkomen om te praten. Nee, dat doe ik niet.

DUS updaten ze de bannerafbeelding met een kind dat niet "slaapt" en geen racistische schuine ogen heeft en al deze mensen geven commentaar over hoe geweldig het is. En één persoon zegt: "Ziet er geweldig uit! En het zag er eerder goed uit!

Knipogend gezicht

'Ik maak geen grapje,' voegde ze eraan toe.

Oké, nu kookt mijn bloed. Heeft ze dat echt gezegd? Ja, mensen van Twitter, dat deed ze. Ik ben enorm dankbaar voor vrienden die dat hebben gezien en meteen hun ongenoegen hebben geuit. Het kostte me een minuut om te reageren omdat ik binnen een periode van 24 uur maar zoveel racisme aankan.

Dus dan @TrishaSShaskan en ik spring aan de telefoon met @LindaSuePark, die lid is van de SCBWI-raad van adviseurs en bezig is met het aanpakken van witheid en het ontmantelen van racisme van binnenuit. We praten en voeren strategieën uit – meer binnenkort. Maar ondertussen…

De MN SCBWI FB-pagina blijft een puinhoop. Toen ze de eerste racistische afbeelding hebben verwijderd, hebben ze ook onze opmerkingen verwijderd. Goed, we weten dat het verwijderen van een afbeelding betekent dat alles eronder wordt verwijderd. Maar toen hebben ze ook al onze reacties verwijderd onder het kopje 'En het zag er eerder goed uit

Knipogend gezicht

'Bericht.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

En niet alleen dat, ze plaatsten het anti-intimidatiebeleid dat de nationale SCBWI een paar jaar geleden had aangenomen in reactie op, nou ja, weet je. Dus kijk, ik bestudeer woorden en afbeeldingen, maar help me – wat is de boodschap hier?

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Toen dit allemaal gebeurde, postte ik mijn persoonlijke FB: “Dus eigenlijk hoor ik dat ze liever over intimidatie praten – wat niet is gebeurd – voordat ze racisme aanpakken – wat dat wel deed. Oke."

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Ik voorspel dat we ervan worden beschuldigd een menigte te zijn, van cultuur te hebben geannuleerd, dat ze alle uitdrukkingen zullen gebruiken die blanken gebruiken om zichzelf te beschermen en te inenten en af ​​te weren van het racisme dat deze situatie oorspronkelijk heeft veroorzaakt.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Wij allemaal in deze branche – schrijvers, illustratoren, redacteuren, wetenschappers, bibliothecarissen, leraren, enz. – doen er alles aan voor KINDEREN. Als je racistische afbeeldingen maakt van een niet-witte persoon, doe je het verkeerd. Als je niet weet hoe je witte kinderen moet tekenen, teken dan geen witte kinderen.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Dit heb ik gepost in reactie op de persoon die schreef dat de eerste afbeelding geweldig was.

Beeld

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

Ik wil geen onoprechte verontschuldiging. Ik wil je geen workshop geven over hoe je niet racistisch kunt zijn of hoe je de ander kunt schrijven / tekenen. Ik wil weten welke exacte stappen u gaat nemen om niet alleen dit probleem aan te pakken, maar ook de vele problemen die zowel MN SCBWI als SCBWI in het algemeen teisteren.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

Ik wil dat je begrijpt wat hier op het spel staat voor ALLE kinderen. Niet alleen Aziatische kinderen, niet alleen mijn 6yo. Ik wil dat je de diepte en breedte begrijpt van de schade die deze beelden veroorzaken. Ik wil dat je nadenkt over je medeplichtigheid. Ik wil dat je stopt met ons te verwijderen.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

En ik wil dat je stopt met het verdedigen van witheid en racisme en enige verantwoordelijkheid neemt voor de cultuur van witheid en racisme die dit zelfs in de eerste plaats mogelijk maakte.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Ik kan nog steeds niet geloven dat ze zeiden dat het beeld 'als racistisch' kon worden gezien en me vertelden dat het kind 'slaapt'. Dat is de definitie van gasverlichting, en bovendien ben ik enorm beledigd.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Pls nemen #EthnicStudies ernstig. Niet om op te scheppen, maar ik heb een BA & MA in Aziatische Amerikaanse Studies en mijn werk gaat door #Aziatische Amerikaan #ChildLit. Vertel je me serieus dat ik niet weet hoe een racistisch stereotype eruit ziet? Ik geef volgende week een SLJ-webinar over dit onderwerp.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Ik zal het hier niet alleen over hebben tijdens het SLJ-webinar van volgende week (en alle webinars daarna, maar ik ben terug uitgenodigd om extra webinars te geven), maar ik neem het ook op wanneer ik keynotes en workshops geef. Omdat DIT BELANGRIJK IS.

Sarah Park Dahlen, Ph.D.

@readingspark

Oké, ik moet weer aan het werk. Mijn dagelijkse werk is het werken met bibliothecarissen van toekomstige kinderen om geweldige jeugdverdedigers te zijn, waaronder antiracistisch zijn. We hebben geweldige studenten (en aluin!) En ik ben dankbaar voor hun steun en bondgenootschap hierin. #StayAngryvrienden.

Meer tweets:

Sally Morgan

@s_m_storyteller

Dit is echt triest. Zoveel energie besteedde rond plinten en het vermijden van fouten toegeven. Het beeld sliep niet en de organisatie moet wakker worden. Bedankt voor het plaatsen @readingspark en voor al het werk dat je doet. Doe het beter #mnscbwi

Cheryl Blackford
@BlackfordBooks

Ik was een van de commentatoren wiens berichten werden verwijderd. Ik ben diep teleurgesteld in de acties van @mnscbwi en @scbwi De nationale organisatie heeft ons nu verteld "we vinden dat een verdere dialoog op Facebook rond de wedstrijdillustratie niet langer productief is" Echt waar?

Volg en vind ons leuk:

onpost_follow
15

Source link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *