5 tips voor het omgaan met een peuter die niet in bed blijft

5 tips voor het omgaan met een peuter die niet in bed blijft


Na net mijn 18-maanden oude neef gehost te hebben tijdens een overnachting, word ik eraan herinnerd dat peuters uit bed kunnen springen (zelfs de kamer verlaten!) Zonder de vaardigheden om weer in slaap te vallen. Ik vroeg peuterslaapdeskundige, Nicole, om te wegen op het kleine kind dat 's nachts niet in zijn bed blijft. Nicole Johnson is de Lead Baby Sleep Consultant en eigenaar van De baby slaapplaats en ze deelt haar ideeën over dit jack-in-the-box-gedrag hieronder. Blijf in je bed liggen, peuter – Een gids voor 18 maanden slaapregressie

5 tips voor het omgaan met een peuter die niet in bed blijft! – 18 maanden slaapregressie

Als je dat hebt gedaan veranderde een peuter van een wieg naar een groot kinderbed, dan weet je dat veel leuke dingen met die overgang gepaard gaan. Nieuwe lakens! Nieuw bed! Om nog maar te zwijgen van het feit dat het een klassieke mijlpaal is voor 'grote jongens' of 'grote meisjes'.

Maar dit is wat ze je niet vertellen over dat grote kinderbed: je grote kind kan er zo uit klimmen. En dat kan voor een hele nieuwe reeks problemen voor het slapengaan zorgen – namelijk wat we bij The Baby Sleep Site noemen Het Jack-in-the-Box-syndroom (aka slaapregressie)

Voor sommige gezinnen is jack-in-the-box-gedrag een fenomeen van korte duur. Andere ouders brengen echter maanden – zelfs jaren door! – omgaan met een jack-in-the-box-kind.

Dus, waarom springen onze kleintjes uit bed als kleine opwindspeeltjes? En nog belangrijker, wat kunnen wij ouders doen om ze stevig in bed te houden?

Het jack-in-the-box-syndroom (of waarom uw peuter niet in bed blijft)

Als je erover nadenkt, is de jack-in-the-box 'dans' die veel ouders en peuters / kleuters doen volkomen logisch, vanuit het perspectief van een kind. Voor je peuter is bedtijd relatief saai. Ze weet dat mama en papa ongetwijfeld hard feesten in de woonkamer – dus waarom zou ze niet met hen mee willen doen?

En ouders moedigen vaak ongewild jack-in-the-box-gedrag aan door hun reacties op het gedrag. Als je peuter een ander verhaal krijgt, of een extra knuffel voor het slapengaan, of zelfs een beetje extra aandacht, elke keer als hij opstaat, heeft hij de stimulans om het te blijven doen.

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat ook de ontwikkeling van kinderen hierin speelt. Veel peuters gaan door een paar periodes van verlatingsangst (namelijk tijdens de slaapregressie van 18 maanden en de 2-jarige slaapregressie). Sommige peuters worstelen ook machtig met nachtmerries en nachtmerries

5 tips om je kleintje in bed te laten blijven – gids voor 18 maanden slaapregressie (+ een bonus tip)

Dus hoe kunt u uw jack-in-the-box-peuter helpen om voor het slapengaan op zijn plaats te blijven? Probeer deze 5 strategieën vanavond:

1. Beoordeel het schema

Soms springen peuters elke 10 seconden uit bed, gewoon omdat ze niet moe zijn. Dus kijk eens naar het schema van je peuter – is bedtijd te vroeg? Als je peuter nog steeds een middagdutje doet, zou het voor het slapengaan niet vóór 19.00 uur of 20.00 uur moeten gebeuren. En over dutjes gesproken – hoe dicht is dat dutje voor het slapengaan? Uw peuter heeft minimaal 5 uur wektijd nodig tussen het einde van het middagdutje en het slapengaan.

Het omgekeerde is echter ook waar – soms zijn peuters 's nachts slapeloos omdat ze eigenlijk oververmoeid zijn. Als je peuter slapend is, of midden in een dutje staat, van een dutje naar niets, moet je eerder naar bed gaan – streef naar 19:00 uur. of zo.

peuter in wieg

2. Stel een sterke routine voor het slapengaan in

Peuters gedijen op routine – vooral slaaproutines. Een sterke, consistente routine voor het slapengaan zal wonderen doen om je peuter te helpen begrijpen dat het tijd is om zich te vestigen en te gaan slapen. Zorg ervoor dat je routine niet te lang is (15-30 minuten is perfect voldoende) en dat het niet te stimulerend is (geen kietelgevechten voor het slapen gaan!). Zorg er ook voor dat je routine is, weet je … routine! Je moet elke avond hetzelfde doen om het routine voor je peuter te laten worden.

3. Probeer een stickerdiagram

Het is ongelooflijk wat een peuter voor een sticker zal doen! Als drama voor het slapengaan en jack-in-the-box gedrag een probleem zijn in uw huis, probeer dan een stickerdiagram. Misschien krijgt je peuter een sticker op de kaart voor het slapengaan als ze meewerkt tijdens de bedtijdroutine, en dan nog een sticker op de kaart voor het ontbijt als ze de hele nacht in bed blijft. Je kunt ook heel leuke slaapstickers krijgen voor redelijk goedkoop. Kijk hier voor prijzen

4. Overweeg het gebruik van de deur als een onmiddellijk gevolg

Soms is het jack-in-the-box-gedrag van je peuter het gevolg van echte angst of misschien een nachtmerrie; in die gevallen wil je je peuter natuurlijk troosten en hem helpen zich veilig te voelen.

Vaker is echter herhaald jack-in-the-box gedrag meer een disciplineprobleem. Om deze reden vinden sommige gezinnen het nuttig om te reageren met gevolgen. Vergeet niet dat, om effectief te zijn, de gevolgen van het gedrag van je peuter onmiddellijk moeten zijn – het bedreigen van 'geen tv morgen' nadat je peuter voor de vijftiende keer uit bed komt, is niet effectief, omdat het gevolg is vertraagd.

In plaats daarvan gebruiken sommige ouders de slaapkamerdeur als een soort gevolg – mama of papa kan de slaapkamerdeur 90 graden open laten, op voorwaarde dat hun peuter in bed blijft.

Wanneer de peuter opstaat, sluit de slaapkamerdeur tot 45 graden. Als de peuter weer opstaat, wordt de slaapkamerdeur helemaal 1 of 2 minuten gesloten, waarna het hele proces opnieuw begint. (Merk op dat deze tip niet voor iedereen is; sommige ouders vinden dit te hard, en niet alle peuters reageren goed. Gebruik uw oordeel om te bepalen of dit voor uw peuter zou werken.)

peuter-slaap-regressie

5. Gebruik de Stille terugkeer naar bed

Zelfs als je het schema van je peuter aanpast, een geweldige bedtijdroutine implementeert en prikkels in de vorm van stickers geeft om je peuter aan te moedigen in bed te blijven, zul je ongetwijfeld hier en daar wat jack-in-the-box-momenten hebben.

Dit is gewoon te verwachten – peuters testen immers graag grenzen! In dit geval raden we je aan de ‘Silent Return to Bed’ te proberen, dat wil zeggen, wanneer je peuter zijn kamer uitloopt, hem stilletjes terugloopt, hem erin stopt en weggaat. Je wilt dat deze interacties zo saai mogelijk zijn – niet bedreigend, niet onderhandelen, niet discussiëren.

Dit helpt je peuter te ontmoedigen van herhaalde pogingen om contact met je op te nemen door uit bed te komen. We vinden dat als ouders dit consistent doen, dit het jack-in-the-box-gedrag relatief snel aanzienlijk kan verminderen.

Houd er ten slotte rekening mee dat jack-in-the-box-gedrag een teken kan zijn van een groter slaapprobleem. Als je kleine persoon constant uit bed opduikt, meerdere keren per nacht wakker wordt, niet goed dut en bij het krieken van de dag wakker is, moet je je peuter waarschijnlijk helpen om zelfstandig in slaap te vallen (en in slaap te blijven) .

6. Technologie aan de redding

De OK om wakker te worden! Wekker en nachtlampje voor kinderen is super populair bij onze lezers omdat het voor kinderen een leuke manier is om te weten wanneer het juiste moment is om wakker te worden. Het nachtlampje op de wekker verandert van geel in groen om uw kleintje te laten weten wanneer het tijd is om wakker te worden. Deze wekker werkte zo goed voor mijn jongste die ook mijn meest koppige was. Als mama of papa haar vertelden dat het nog bedtijd was, weigerde ze terug naar bed te gaan, maar als de wekker zei dat het nog bedtijd was, bleef ze precies in bed liggen. Bekijk hier de actuele prijzen!

Gerelateerd – Geeuw! – slaapplaatsen:

Ouders van over de hele wereld bezoeken De baby slaapplaats elke maand om oplossingen te vinden voor de slaapproblemen van hun kinderen. Bezoek vandaag en download een exemplaar van onze gratis gids, 5 manieren om uw kind de hele nacht door te laten slapen. U KUNT uw slaap terugvorderen … en wij kunnen helpen!

+++
Nicole Johnson is een getrouwde moeder van twee geweldige jongens en eigenaar van The Baby Sleep Site®. Toen haar oudste zoon werd geboren, had hij veel slaapproblemen – hij zou de hele nacht om de één of twee uur wakker worden!

Ze kreeg het druk en onderzocht grondig literatuur en wetenschappelijke rapporten totdat ze een expert werd in slaapmethoden, planningsroutines, ontwikkelingsbehoeften voor baby's en meer. Ze overwon de slaapproblemen van haar zoon op een manier die overeenkwam met haar eigen opvoedingsstijl en wist dat het haar missie was om andere vermoeide ouders te helpen 'de slaap van hun kind te vinden'. Als u uw eigen slaapproblemen heeft, kan zij u misschien ook helpen.

Je zou ook kunnen genieten van:

Dingen om te doen met peuters (52 uitstekende activiteiten)

Baby die zich in de wieg bevindt? Hoe hebben we onze baby laten stoppen!

Beste bedplassen Alarmen – Hoe bedplassen snel te beëindigen!

Pin voor later

Als je een peuter van een wieg naar een groot kinderbed hebt overgezet, weet je dat veel leuke dingen met die overgang gepaard gaan. Nieuwe lakens! Nieuw bed! Om nog maar te zwijgen van het feit dat het een klassieke mijlpaal is voor 'grote jongens' of 'grote meiden'. Voor sommige gezinnen is jack-in-the-box-gedrag een fenomeen van korte duur. Andere ouders brengen echter maanden - zelfs jaren door! - omgaan met een jack-in-the-box-kind. Dus hoe kunt u uw jack-in-the-box-peuter helpen om voor het slapengaan op zijn plaats te blijven? Probeer deze 5 strategieën! #parentingtips #parenting #babytips #toddler #parentingtoddlers

5 tips voor het omgaan met een peuter die niet in bed blijftSource link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *