Hoe u meer ruimte in uw huis kunt creëren

Hoe u meer ruimte in uw huis kunt creëren


De opkomst van de minimalistische levensstijl zorgt ervoor dat veel mensen achteraf raden wat er in hun huizen is, waardoor ze onnodige items weggooien om meer ruimte te creëren. Minimalisme wordt traditioneel gevormd naar Japanse levensstijl; de betekenis is om met minder te leven. Nu veel mensen in kleinere huizen wonen, is het belangrijk om uw ruimte verstandig te gebruiken door de juiste organisatie.

De minimalistische levensstijl kan vaak worden gezien als een lichte en luchtige esthetiek, waarbij vaak gedempte kleuren met veel wit worden gebruikt. Als je deze prachtige esthetiek wilt beginnen, schakel dan over naar Franse deuren binnen voor een functioneel en minimalistisch gevoel zal je spel enorm verbeteren. Door Franse deuren te gebruiken, kan er meer licht binnenstromen, waardoor uw huis wordt verlicht terwijl het minimaal en mooi is.

Tips om thuis ruimte te creëren

Of je nu een moeder bent met rommelige kinderen of een nieuwe student die op het punt staat om het slaapleven te leven, het is een must om enkele organisatorische tips te leren om de ruimte die je hebt optimaal te benutten. Immers, als onze huizen mooi zijn, zullen we gelukkiger zijn om erin te zijn, vol vertrouwen om gasten te hebben, en productiever met het gebrek aan afleiding.

Om uw minimalistische organisatie te starten, is inkrimpen uw eerste stap. Als je veel items hebt, zijn er tal van manieren om erachter te komen wat je echt wilt houden en wat alleen maar stof verzamelt. Een populaire verkleiningsmethode wordt de KonMari-methode genoemd. De vrouw die met deze methode kwam, is de eigenaar van een opgeruimd consultantbedrijf dat ook een paar gepubliceerde boeken en een Netflix-serie heeft, genaamd Marie Kondo.

De stappen in dit verkleiningsproces zijn:

  • Netjes tegelijk. Wacht niet en doe het beetje bij beetje, anders kom je misschien nooit klaar.
  • Visualiseer uw bestemming. Als je niet weet hoe je huis eruit moet zien, hoe weet je dan wanneer je klaar bent?
  • Geef aan waarom u wilt wat u voor ogen heeft. Als we ons herinneren waarom we willen ontbinden, blijven we vooruitgang boeken en hebben we ook invloed op onze beslissingen over waar we vanaf moeten komen.
  • Bepaal of elk item vreugde opwekt. In plaats van alleen maar utilitair te denken over het weggooien of behouden, is het belangrijk om alleen te houden wat je wilt. Als het item geen vreugde voor je opwekt, is er geen reden om het te houden.
  • Opruimen op categorie, niet op locatie. Categorieën dwingen ons om alles bij elkaar te krijgen, in plaats van dat verschillende items verspreid worden over meerdere locaties in ons huis.
  • Netjes in deze volgorde: kleding, boeken, kranten en diversen. De KonMari-methode maakt ook subcategorieën voor elke hoofdcategorie.
  • Gooi weg voordat u items terugplaatst. Als je alles teruglegt voordat je het weggooit, heb je meer kans om door te gaan en dingen terug te plaatsen in de aflegstapel. Als u de weggegooide items voorgoed verwijdert, voorkomt u dat u alles opnieuw kunt bewaren.

Het bewaren van minder items is gunstig voor uw huis omdat het meer ruimte creëert en u alleen wordt omringd door wat u leuk vindt en nodig hebt. Als je niet veel ruimte hebt, is dit een noodzaak. Als u in een leeft studio appartementU kunt bijvoorbeeld leren hoe u die kleine ruimte in het gekoppelde artikel kunt gebruiken. Dit kan zelfs nuttig zijn als u een groter appartement of een volledig huis hebt.

De sleutel tot het organiseren van uw huis post-decuttering omvat de juiste plaatsing van meubels. Na het weggooien van onnodige items, moet u meer ruimte hebben om meubels vrij te verplaatsen en de juiste ruimte voor alles te vinden. U zult waarschijnlijk moeten bedenken waar het licht het beste raakt of waar het wordt afgeschermd tegen verblinding, entertainment-items omschakelen op de juiste afstand van de televisie, en zelfs waar uw ventilatieopeningen moeten beslissen waar meubels het beste zijn uitgelijnd met potentiële warme of koude lucht.

Als de KonMari-methode werkt niet helemaal voor u, of u hebt meer ontmoedigende ideeën nodig, dit artikel in de New York Times bevat voorbeelden van vergelijkbare methoden om te proberen meer ruimte in uw huis te creëren.

Kortom, het kan nuttig zijn om een ​​inkrimpende methode te leren die voor u werkt om meer ruimte in ons huis te creëren. Er zijn verbazingwekkende voordelen, zoals het introduceren van een gastvrije sfeer in uw huis en het verhogen van productiviteit en geluk.

Uitgelichte afbeeldingsbron: PxhereSource link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *