Leren over oesterlandbouw en oesterboeken

Leren over oesterlandbouw en oesterboeken


Voor de verjaardag van mijn zoon vorig jaar kon ik eindelijk zijn rondleiding op de oesterboerderij boeken bij Island Creek-oesters in Duxbury. Mijn zoon houdt van oesters op de halve schaal. Het is niet verwonderlijk dat hij ook de beste shucker in de familie is.

De oestertours waren allemaal afgelopen zomer geboekt, dus ik zorgde ervoor om vroeg te boeken om drie kaartjes te krijgen, terwijl zijn zussen door Europa reisden. Ze kregen de baal om te missen en wie kan hen dat kwalijk nemen?

Het blijkt dat mijn kinderen met name allemaal dol zijn op het YouTube-kanaal van Bon Appetit Brad die afleveringen over gisting doet. Brad bezocht ook Island Creek Oysters en nam dezelfde tour. We herkenden een deel van het personeel op zijn video toen we er waren.

Island Creek Oysters Tour

Island Creek Oyster Farm is een historische boerderij van 11 hectare die nu de voedselketen bestrijkt, van het produceren van baby-oesters van volwassen oesters, het laten groeien van de baby's tot volledige eetbare grootte en het verkopen van hun gastronomische oesters zowel in groot- als detailhandel. Ze hebben ook een groeiende keten van restaurants. Niet slecht voor een groep inwoners van Duxbury die begonnen als kreeftenvissers, dit gekke ding nastreven dat niemand anders toen deed.

Hoe oesters te verwijderen van Island Creek Oysters

Hun eigen oesters zijn de Island Creek Oysters, de Row 34's en de Tante Dottys; elk verschillend in hun eigen grootte en smaakprofiel. Onze tour omvatte een 27-voet Carolina Skiff-rondvaartboot en rit op Duxbury Bay, waar we naar hartelust oesters hebben gegeten en gegeten.

Island Creek Oysters Tour in Duxbury

We hebben veel geleerd over het proces van het grootbrengen van oesters, beginnend met sperma en eieren, maar ik wilde verder ingaan op de geschiedenis van oesters in dat gebied en dat begint met indianen.

“De meeste vroege beschavingen genoten van de oester in een of andere vorm. Shell middens (terpen gebruikt als oude stortplaatsen voor keukenschroot) zijn gevonden op elk continent behalve Antarctica. Enkele van de grootste en oudste aan de oostkust van Noord-Amerika verschenen langs de Damariscotta-rivier in Maine. De Whaleback midden op Glidden Point, Maine, werd gevormd over een geschatte 1000 jaar tussen 200 voor Christus. tot A.D. 1000. ”van The Oyster Companion: A Field Guide

Hier is een foto van de Whaleback Midden.

de Whaleback Midden

afbeelding van Maine.gov

Er is archeologisch bewijs dat vroege indianen minstens vijfduizend jaar geleden, zo niet eerder, leefden, jaagden en vissen op de bovenste Damariscotta-rivier. De mensen die onze grote schelpbergen bouwden, kwamen echter later. Archeologen denken dat ze voorouders waren van de Etchemins – die hier waren om de eerste Europese ontdekkingsreizigers te ontmoeten in de vroege jaren 1600 – en dat ze ergens tussen 3000 en 2500 jaar geleden naar dit deel van het Maine-gebied trokken. van Maine.gov

Dat is vrij verbazingwekkend hoe ver terug mensen oesters op de halve schaal hebben gegeten! Ik heb hieronder twee boeken voor volwassenen in mijn boekenlijst met verschillende invalshoeken voor oesters en Island Creek Oyster Farm, maar laten we nu wat leren over het grootbrengen van oesters. Het blijkt dat het eten van oesters zowel gezond als goed voor het milieu is! Oesters zijn geen bodemvoeders, ze zuiveren het water eerder als filtersystemen terwijl ze zich voeden met plankton.

De naam van het spel, heb ik geleerd, om oesters groot te brengen is om ze van de grond te houden, omdat hun eigen ontlasting kan stikken en hen doden. Goed gevoed houden is ook belangrijk en vergelijkbaar met het vetmesten van een gans vanwege zijn lever van "foie gras".

Island Creek Oysters heeft merrior (zoals terroir voor wijn maar water versus land) dat uniek is voor alle andere oesterkwekerijen omdat ze hun oesters opvoeden met een korte stint in een brakke rivier die hun oesters extra smaak geeft. Hun oesters zijn als het "Kobe-rundvlees" van oesters.

Brad maakt een reis naar Duxbury, Massachusetts om de mensen van Island Creek Oyster te bezoeken om te zien wat er nodig is om een ​​oesterboer te zijn. Hij observeert alle stadia van de ontwikkeling van oesters, wordt aan het werk gezet op de boerderij en leert de juiste manier om een ​​oester te schokken!

Een boekenlijst voor oesterliefhebbers

Helaas kon ik geen oesterkwekerijen of vissende kinderboeken vinden. De oprichter van Island Creek Oyster, Skip Bennett, begon met het grootbrengen van kokkels, dus dit is het dichtst dat ik kon vinden.

Op een ochtend in Maine van Robert McCloskey

Sal graaft naar kokkels in Buck's Harbor als onderdeel van haar avontuurlijke dag die begint met een losse tand. (prentenboek, vanaf 4 jaar)

Shucked: Life on a New England Oyster Farm door Erin Byers Murray

Erin Byers Murray heeft haar baan als schrijver voor trendspotting Daily Candy achter zich gelaten bij Island Creek Oysters. Ze begon als een oestersorteerder en studeerde af aan het grootbrengen van de babyoesters in Upwellers, een soort open zee-oesterkwekerij. Ze deed ook verkoop en marketing voor het bedrijf toen ze hun eerste restaurant op Kenmore Square lanceerden.

We hadden de tegenovergestelde ervaring met Island Creek Oysters. We leerden ze voor het eerst kennen door te eten in dat restaurant op Kenmore Square, Island Creek Oyster Bar, voor de verjaardag van mijn zoon. Op basis van deze ervaring hebben we kennis gemaakt met hun oestertours.

Dit boek is deels memoires, deels kookboek en deels "How to run a Oyster Farm". Het is een leuke lezing in de heerlijke wereld van oesters! (non-fictie, volwassen)

Oesters: A Celebration in the Raw van Jeremy Sewall

De chef-kok van Island Creek Oyster Bar schreef zijn eigen oesterhulpmiddel voor afficianados die meer willen weten over de oesterboeren en de oesters die ze grootbrengen. Omdat dit over rauwe oesters gaat, zijn er niet veel recepten over de mignonettesaus van Jeremy Sewall, maar hij deelt wel twee versies. Dit is voor de oester op de halve schaal geobsedeerd! (non-fictie, volwassen)

Oesters: recepten die de smaak van de zee mee naar huis nemen door Cynthia Nims

Dit is een klein boek, maar het zit vol met informatie die verder gaat dan alleen maar recepten. Met kleurenfoto's is het ook een prachtig ontworpen boek. Cynthia heeft betrekking op oesterrassen, waaronder oesters. Haar perspectief is een westkust. (non-fictie, volwassen)

Oyster Companion: A Field Guide van Patrick McMurray

Een gids voor alles wat oesters betreft, deze veldgids heeft een geschiedenis van oesters, recepten en een lijst met de meeste oesters die over de hele wereld worden gekweekt. En natuurlijk is er veel informatie over shucking oesters en oester shucking competities. De auteur, Patrick McMurray, bezit het Guinness World Record voor de snelste oestervisser! (non-fictie, volwassen)

Klik op de afbeelding van het boek om een ​​boek van naderbij te bekijken bij Amazon.

Leren over oesterlandbouw en oesterboeken

Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Mijn boeken:

Gerelateerde berichten:

Science of Japanese Ramune Soda for Kids

We leren over de inheemse Hawaiiaanse cultuur

Obon Spirit Boats & Obon Kinderboeken

Holocaust Performing Art Show: For Our Fathers

One Globe Kids: A Day in the Life of Children Around the World

Een leuke manier om over Londen te leren!

Plimoth-plantage: leren over de Mayflower

Volg en vind ons leuk:

onpost_follow
15

Source link

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *